söndag 21 oktober 2012

SUNDAY INSPO - STRÅHATTSFABRIKEN


Måste visa ett av mina favoritbostadsprojekt: Stråhattsfabriken på Kungsholmen i Stockholm. Två gamla industribyggnader och ett sekelskifteshus som man byggt om till moderna bostäder. Här finner man modern design i kombination med gamla gjutjärnspelare, stora industrifönster och stuckaturer. Dessutom har man skapat lite mer varma och ombonade lägenheter än vi har varit vana vid att se de sista åren. Överlag har man väldigt fina detaljer och materialval. Varje kök är till exempel specialritat och tillverkat av ett småländskt snickeri. 
Ansvarig arkitekt är Andreas Martin-Löf, som beskriver hela projektet med orden "industriell elelegans". Och det med all rätt när man ser dessa bilder tycker jag.


Vindsvåning med snygga glaspartier i den fina gråblå tonen som är genomgående i projektet.Härligt, stort badrum.Lite french style över köket, en blandning av rustikt och modernt.Vackra bågformade fönster. Stuckaturer i Beckerska huset.Gillar de gråblå snickerierna, de rejäla plankgolven och den integrerade garderobslösningen.
Foton från strahattsfabriken.se

Härlig utomhusmiljö.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar