måndag 12 augusti 2013

FOR SALE - OUR SUMMERHOUSE


Det är med lite sorg i hjärtat som vi nu säljer vårt älskade sommartorp Lilla Västorp. Under de senaste 11 åren har vi vistats här under helger, långhelger och sommarveckor. Vår, vinter och höst. Många är de timmar vi lagt på att renovera och återställa vårt torp i ett försök att samtidigt bevara den gamla charmen som finns i de vackra spegeldörrarna, eldstäderna och golvtiljorna. Många är de sandpapper som putsat över socklar och foder. Många är de penseldrag som strukit väggar golv, och tak.

Det finns så många fina minnen från somrarna på landet. Minnen av väldoftande linoljefärg och såpa. Spänningen i att se vad som fanns under korkmattorna och bakom masoniten. Arbete sent inpå småtimmarna. Fågelkvitter på morgonen. Soljus genom skira gardiner. Upptäcksfärder på ägorna. Minnen av doften utomhus under försommaren, med äppelblom, hägg och syrén. Första gräsklippningen. Midsommarfirande med många övernattande gäster. Sommarens dofter av kaprifol, rosor och lavandel. Små barfotafötter som trippar i gräset. Smultron på strå. Vänner på besök. Varma dopp i Hjälmaren. Vinkvällar på uteplatsen medan solen går ned över ängen. Höstens doft av mylla och skog. Smaken av första körbären. Kräftskiva på logen. Våta löv som faller till marken. Hög luft. Promenader i skogen i jakt på kantareller och blåbär. Skymten av små rävungar på äventyr. Vinterns doft av isig kyla och rök från skorstenarna. Snötyngda äppelträd. Frost på rutorna. Korvgrillning i kakelugnen. Spelkväll med vännerna i köket med den sköna värmen från vedspisen och gott rödvin i glasen. Så många fina minnen...

Men var sak har sin tid. Vi har haft vår tid på torpet. Nu är det dags för en annan familj att ta över Lilla Västorp. Jag hoppas att de kommer att njuta av lugnet, de darrande asplövens ljud i vinden och alla dofterna, precis som vi gjort. Och av hus som är renoverade med eftertänksamhet, varsamhet och glädje.

Nedan lite bilder från vårt smultronställe. Fler bilder finner du här.
















Foton via Husman Hagberg

1 kommentar: