torsdag 25 juli 2013

SOFTAR

Inget strålande solsken här på Österlen idag. Men vad gör det efter många dagar med underbart strandväder. Fortfarande varmt och skönt även om solen lyser med sin frånvaro. Vi går långa promenader med hund och barn. Äter glass. Gör små utflykter till fots. Äter mer glass. Tar dagen som det kommer. Det är semester! Just nu lite egentid med en kopp ingefärsthe och favoritmagasinet Residence.

söndag 21 juli 2013

NYBYGGT PÅ KIVIK

Semestern fortsätter. Österlen visar sig från sin bästa sida med underbart väder med nästintill tropiska nätter. Hanöbukten bjuder på varma böljor, vilket inte alltid är självklart faktiskt. Här bor vi i svärmors sommarhus i Kivik, och bättre kan det inte bli. Svärmor har renoverat och inrett sitt hus med stilsäker hand och här finns alla bekvämligheter (både tvättmaskin och diskmaskin till skillnad från vårt torp). Bara ren njutning när vi är här alltså.
På gårdagens promenad sprang jag på några nya tillskott här i Kivik. Fina sådana tycker jag.







tisdag 16 juli 2013

OUR SUMMMERHOUSE

Det har varit ont om inlägg de sista veckorna. Det beror på att jag äntligen har semester och hela familjen har spenderat en dryg vecka i vårt sommarhus på landet. Vi har haft några härliga, men också intensiva dagar med mycket arbete när vi nu försöker färdigställa renoveringen av vårt gästhus. Det är ett gammalt torp från 1700-talet, och ett sådant hus kräver ett visst mått av varsamhet och särskild omsorg. Vi målar därför alla snickerier och dörrar med linoljefärg och väggar med linoljeemulsion i ett försök att återskapa och vårda det hus vi har till låns. Ett hus som faktiskt stått där i hundratals år bör ju vårdas ömt, så att det kan stå kvar i några hundra år till. I huset finns många fina originaldetaljer bevarade, som alla gamla spegeldörrar med stora järnnycklar i låsen, en vacker vedspis i köket och en vitputsad rörspis i salen. Vi målar och målar och målar. Och det blir så fint.



torsdag 4 juli 2013

SUMMERHOUSE INSPO





Idag bjuder jag på ännu mer sommarhusinspiration från Skåne. Ett litet gårdshus som inretts och fått den rätta sommarkänslan och inbjuder till så där härligt avslappnat sommarliv som man vill leva vid den här tiden på året. Daniella Witte står för dagens inspiration med sitt fina gårdshus.

måndag 1 juli 2013

KVARNGÅRDEN










Foton: Pia Ulin, Styling: Lotta Agaton

Mitt i den skånska myllan ligger Kvarnården, en gammal skånelänga som renoverats till en dröm av sina ägare, en fotograf och en stylist. Jag hörde en fågel viska att hemmet fotats och skulle publiceras i tidningen Residence för ett tag sedan. Men några av bilderna låg visst redan nu ute på Lotta Agatons blogg. Med vit bas, vackra stengolv,  en skön blandning av nytt och nött och snygg fotokonst har man skapat ett härligt hem. Fin inspo till skånska sommarhuset som jag drömmer om framöver....
Paret hade tidigare en minst lika snygg våning, som även den publicerats flitigt på bloggar och i inredningsmagasin. Underbart Sofia!